Hynkymyyry laavu

Hynkymyyryn laavu

Kyläsaaren Kiinteistönomistajat päätti vuoden 2023 hallituksen kokouksessa, että Kyläsaareen tarvitaan paikka, jossa perheet voivat retkeillä ja kyläläiset kokoontua luonnon keskellä. Päätettiin hakea Leader-tukea kylämetsään rakennettavalle laavulle, ja hanke käynnistettiin nopeasti.

Vuoden 2024 alussa ryhdyttiin toimiin, kun Yyterin uuden matkailukeskuksen ylijääneet hirret kuljetettiin Ahlaisiin. Hirrest.fi veisti verstaallaan laavun ja puuvajan, jotka lumien sulettua kuljetettiin Kyläsaaren kylämetsään, johon laavu rakennettiin. Vanha kansa tuntee paikan nimellä Hynkymyyry, mistä myös laavu sai nimensä.

Laavu rakennettiin Porin kaupungin omistamalle maalle, jonka yhdistys vuokrasi laavun perustamista varten. Laavulla on myös historiallinen merkitys: sen peruskivet ovat peräisin Kyläsaaren vanhan aseman asemanhoitajan talon perustuksista, kuten myös Kylätalon Ankkurilavan kivet.

Laavu on kaikkien vapaassa käytössä, ja sen ylläpito hoidetaan talkoovoimin. Pidäthän paikat siistinä. Vaikka laavulla on roskis, toivomme, että viet roskat mukanasi. Laavulla on tallentava kameravalvonta.

Laavun sijainti

Hynkymyyryn kotalaavu sijaitsee Kyläsaaren Kylämetsässä.
laavun koordinaatit ovat:
61° 32.358′ P
21° 39.528′ I

Autolla saavut laavulle parhaiten Viitasenraittia pitkin, jonka päästä on opasteet laavulle.

Hynkymyyryn kotakeittiö